Otok Krk


Otok Krk je najsjeverniji hrvatski otok koji se smjestio u središtu Kvarnerskog zaljeva. Krk je također najveći na Jadranu i zauzima površinu od 409,9 km2. To je otok s najviše naseljenih mjesta, ima ih ukupno 68, a na njemu danas živi preko 17 000 stanovnika.
Otok Krk udaljen je svega 30 km od grada Rijeke, središta Primorsko-goranske županije i trećeg grada po veličini u Hrvatskoj. Otok je povezan s kopnom Krčkim mostom koji je otvoren za promet 1980. godine nakon 4 godine izgradnje. Most omogućava jednostavan dolazak na otok autobusima i osobnim automobilima. Na Krku se također nalazi i Zračna luka Rijeka, što ga čini još dostupnijim mnogobrojnim europskim središtima.

Krčki most

Još od davnina Krk je dobio ime „Zlatni otok“, a to je ime zasigurno zaslužio zbog blage i ugodne klime, povoljnog zemljopisnog položaja te velike raznolikosti prirodne i kulturne baštine. Otok obiluje raritetima biljnog i životinjskog svijeta, a krase ga i značajna povijesna i kulturna bogatstva.
Krk je jedinstveni otok i nudi za svakoga ponešto. Za one željne turističkih sadržaja tu su prekrasne plaže, bogata gastronomska ponuda, noćni život za mlade. Za istinske avanturiste, Krk nudi uživanje u vodenim sportovima, panoramske letove, te mnoštvo izleta na kojima možete istražiti i najskrivenije kutke ovoga otoka. A za one sklonije odmoru u osami, Krk krije mirne uvale i krajolike udaljene od pogleda znatiželjnika.

Provjerite i Vi zašto je baš Krk zaslužio ime „Zlatni otok“, otkrijte što ga to čini tako posebnim, te uživajte u raznolikoj ponudi na otoku savršenom za odmor!

PunatViše informacija o otoku Krku doznajte na stranicama Turističke zajednice otoka Krka.

Tečajna lista
EUR 7,62
USD 5,43
GBP 8,95
CHF 6,13

Ostale valute na ZaBa.